About

Hi There! Ik ben Mariël. Jouw persoonlijke HSP coach

En ook ben ik coach, sportliefhebber, chocolade-addict, reisverslaafde, fotografie-nerd en yogalover. En bovenal uniek, net als jij.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens unieke kwaliteiten bezit en in staat is om een leven te leiden dat daarbij past. Een leven waarin je keuzes maakt vanuit ruimte, vertrouwen en authenticiteit. Ik weet uit ervaring hoe het is om uit balans te zijn en je te conformeren aan verwachtingen van anderen.

Zelf heb ik ervaren hoe hoogsensitiviteit in de weg kan zitten, maar ook weet ik hoe ontzettend fijn het is als je zelf weer de regie hebt en deze eigenschap als kwaliteit inzet.

Wat is HSP? Ben jij hoogsensitief? Mariël kan jou helpen deze eigenschap om te zetten van last naar kracht

Hoe het begon

Vol energie en ambitie startte ik mijn eerste baan. Na al die jaren in de collegebanken, eindelijk het geleerde in de praktijk brengen. Tot we een paar maanden verder waren… Ik werkte op een drukke afdeling en voelde mij dagelijkse vermoeid door de hoeveelheid prikkels. De hele dag door was er geluid om mij heen en waren mensen druk aan het praten.

Maar dat niet alleen, alle energie kwam binnen. Zat iemand niet lekker in zijn vel? Ik wist het allang. Voor mij was de blik in de ogen, de manier van praten en de energie die ik voelde genoeg om dat te weten. Ik kwam alleen steeds vaker doodop thuis, trok mezelf meer terug en op het werk werd ik passiever.

Ik observeerde wat er gebeurde, gaf mijn mening niet meer en schakelde mij gevoel uit om afstand te nemen, want dan was ik misschien minder uitgeput, dacht ik. Ik merkte dat mijn hoogsensitiviteit enorm in de weg zat. Maar wat moet ik ermee en wat heb ik eraan? En als je mij vroeg hoe het precies in de weg zat? Dat kon ik niet aangeven: ik wist niet meer wat van wat kwam. Ik begon te twijfelen aan mezelf: kan ik dit werk wel? Doe ik het wel goed of waar ligt het nou écht aan dat ik zo moe ben? Kortom, in mijn hoofd was het een constante stortvloed aan gedachten die mij niet verder hielpen.

And then?

Ik besloot om een coach te zoeken die ook gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit. That workedDe gesprekken en bijbehorende opdrachten waren een eye- opener. Het gaf mij inzicht in wie ik ben, waar ik blij van word en wat mijn (hoogsensitivieve) kwaliteiten zijn. De gesprekken en opdrachten hielpen mij vooral om te begrijpen wat ik voelde, wat ik daarmee kan en tijdens de sessies leerde ik hoe ik mij kan afsluiten voor anderen.

Ik begon te ervaren hoe fijn het is om mijn hoofd niet gek te laten maken en mij te focussen wat ik wil. Het zorgt ervoor dat ik steeds vaker zeg wat ik ergens van vind of wat ik voel en hierdoor zit ik relaxed en happy in mijn lijf. Als ik nu op het werk ben of met vrienden wat leuks doe, ervaar ik dat ik veel meer energie heb! Ik zorg er daarom ook voor dat ik genoeg rust en ontspanning inbouw om dicht bij mijn gevoel te blijven, zodat ik voel wat mijn grenzen zijn, wat ik wel of niet wil en wat van mij is of van een ander. Naast werk en leuke dingen doen met vrienden horen daarom wandelen in de natuur, yoga of een meditatie bij mijn wekelijkse routines. 

Wat ik vooral heb geleerd is hoe ik sensitiviteit als kwaliteit kan inzetten én dat ik juist anderen met deze eigenschappen kan helpen. En verder? 
Ik ben iemand die van chaos houdt en van structuur. Sleutels gevonden, they’re mine! Maar ongestructureerd en zonder doel of visie te werk gaan? That’s not my cup of tea. Ik ben dan ook een echte West-Fries; ik wil het soms niet, maar ik kan direct zijn in wat ik vind en zeg, maar zal dit nooit doen om iemand te kwetsen. 

Mariël Thesingh met Camera in haar hand - passie -

Tijd voor wat leuke weetjes

⇒ Ik vind het heerlijk om ‘alleen’ te zijn, maar ben ook dol op kroegavondjes met vrienden en festivals. Met een goed glas wijn of biertje in mijn hand lekker ouwehoeren met iedereen en geintjes uithalen maakt mijn avond compleet.

⇒ Mijn huppelende langoren zijn mijn (2e) grote liefdes, ik ben namelijk gek op mijn konijnen en wordt helemaal zehn als ik hen zie chillen in de zon.

⇒ Ik heb zo’n beetje alle toiletten gezien van Azië, zo goed kan ik tegen niet – westerse bacteriën.

⇒ Ik houd van sport en vind te veel leuk. Dus als ik niet aan het werk ben, vind je mij op de tennisbaan, lig ik in gekke houdingen op mijn yogamat mezelf uit de kreukels te halen of probeer ik zwetend heuvels te trotseren met mijn mountainbike.

⇒ Ik hou van gek doen – en lach dan vooral zelf het hardst.

Waar ik écht het meeste van geniet? Mijn backpack op mijn rug en met mijn camera in mijn hand de wereld verkennen en het gevoel van vrijheid te ervaren, maar bovenal het gevoel mezelf te kunnen zijn mét mijn hoogsensitieve eigenschappen.

Ik ben benieuwd naar wie jij bent en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Mijn visie op HSP coaching

Er wordt in mijn ogen te veel gepraat over hoogsensitiviteit, overgevoeligheid, prikkels, zweverigheid of welke benaming er ook wordt gegeven. Daarmee wordt hoogsensitiviteit veel te zwaar gemaakt: er wordt te veel gekletst en te weinig actie ondernomen. Keep it simple: terug naar de kern van wie jij bent én leer (weer) omgaan met jouw hoogsensitieve eigenschappen. 

Wanneer dat even niet lukt, is er geen krachtigere stap die je kan zetten dan het vragen om hulp. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen kan leren om hoogsensitiviteit zodanig in te zetten, dat het geen last is, maar een van de eigenschappen die jou als mens juist uniek maakt en een kracht is.

What to expect

Wat kan je van mij verwachten?

Daadkracht

Ik vertrouw op jou en ga uit van het principe dat jij zelf de talenten en middelen hebt om je doel te bereiken. Ik daag je uit en ondersteun je.

Vertrouwen

Ik bied jou een veilige en warme omgeving, met vertrouwen als basis om samen aan de slag te gaan.

Gelijkwaardigheid

Met mijn begeleiding ondersteun ik jou in jouw ontwikkeling. De rollen zijn verschillend maar de relatie is gelijkwaardig en met wederzijds respect.

Eerlijkheid

Om jou te helpen met je vraag, is inzicht nodig in patronen en eventueel blokkades. Ik geef jou de handvatten om dit te doorbreken. Ik houd je een spiegel voor en laat je zelf ontdekken wat je kunt veranderen.

Commitment

We werken samen om jouw vraagstuk op te lossen. Ik zet mij volledig in en werk en denk met je mee. Ik verwacht van jou bereidheid om je in te zetten.

×