HSP - coach Alkmaar

Van onbegrip naar bewuste keuzes maken die bij joú passen

Herken jij dit ook?

  Je gedachten blijven maar door je hoofd razen en je bent bij alles wat je doet of zegt aan het ‘overdenken’. Je blijft maar piekeren over dat ene gesprek met je collega. Ben ik wel duidelijk geweest en kwam ik wel goed over? Je hebt gelezen dat ‘overdenken’ één van de hoogsensitieve eigenschappen is, al ben je er nu niet blij mee. Want hoe zorg je er dan voor dat je hoofd een keer stopt met denken?  

  Een biertje in de kroeg of een festival waar jij op een zomerse dag geniet van de muziek, vrienden om je heen en de warmte op je gezicht. You love it! Maar altijd voel jij die twijfel in je buik vóórdat je heen gaat.. Je weet dat je intens kan genieten, maar ook dat alle geluiden, geuren en energieën harder binnenkomen doordat je hoogsensitief bent. Onwijs vermoeiend want je weet niet hoe je al die voelsprieten uit kan schakelen en je moet hierdoor een week bijkomen.

  Je wekker is nog niet gegaan maar jij ligt al uren wakker: je hebt in je hoofd al 10 keer bedacht wat je wilt zeggen in het teamoverleg. Alleen elke keer voel je dat de sfeer om te snijden is en krijg je een knoop in je maag. Jij bent normaal gesproken de verbinder in het team, maar de sfeer is zo ongemakkelijk dat jij de elke keer dichtklapt als je iets wilt zeggen. Je wenste je dat je die sfeer niet voelde… want hoe ga je hiermee om?

  Jij bent diegene die altijd ‘vage’ klachten heeft; een onrustige buik of opeens migraine. Tegen je vrienden vertel het eigenlijk nooit en weet je niet wat je moet zeggen als je weer moet afzeggen. Inmiddels weet je dat deze fysieke klachten altijd komen als je moe en overprikkeld bent. Alleen hoe zorg je ervoor dat je het niet zo ver laat komen en dat je niet krom loopt van de buikpijn of in een donkere kamer ligt van de migraine?

  Jij wilt altijd dat anderen het naar hun zin hebben, dan ben jij ook blij. Je kan je goed inleven in anderen en voelt precies aan wat anderen willen. Je bent er achtergekomen dat  jij je eigenlijk altijd automatisch aanpast.  Als je andere mensen nou eens minder goed zou aanvoelen, zou je misschien meer doen wat je zelf wilt. Maar hoe kan je dat ‘aanvoelen’ nu verminderen en hoe kom je erachter wat je zelf wilt? En is dat wel de oplossing?

Stel je voor dat..?

> Jouw hoofd rust heeft en jij je ontspannen voelt in je lichaam. En je soms heb je een moment waarop je beseft hoe fijn het is om niet alles te overdenken en overal over te piekeren.

> Je zónder knoop in je maag naar élk feestje, festival of sociaal event toe kan gaan waar je volop kan genieten en de rest van de week aan het ‘nagenieten’ bent. Tijdens je werkweek zet je nog even even dat fijne nummertje op waar het weekend helemaal op los bent gegaan. Even dat gevoel terughalen.

> Jij tijdens (team)overleggen de verbinder bent die collega’s bij elkaar brengt, duidelijk zegt wat jij vindt en zorgt dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd. Kortom, jij zit relaxt op je stoel.

> Dat jij weer rust in je lijf hebt, je fit voelt en ervaart hoe fijn het is om energie te hebben en juist weer die leuke dingen met vrienden te doen. Jij hebt zin om op pad te gaan want je lichaam voelt relaxt aan, dus ready to rumble? You’re in!

> Als jij doet wat jij wilt in het leven en keuzes maakt die bij jou passen. Zodat jouw wensen tot uiting komen.

> Dit is mogelijk als jij meedoet aan het traject “boost your HSP”. In dit traject gaan we samen in zes sessies van 1 uur aan de slag en je zult zien dat jij exact weet hoe jij met jouw hoogsensitiviteit kan omgaan. In zes sessies krijg jij inzicht in hoe HSP bij jou tot uiting komt, hoe het joú uniek maakt en hoe jij jezelf kunt zijn mét deze eigenschap.

De investering

De investering in dit traject is €720,00,  of in 3 termijnen: € 245,00.

Hiervoor krijg jij:

  • Een online kick-off van 30 minuten
  • Zes uur 1:1 persoonlijke coaching voor diepgaande resultaten
  • Inspirerende opdrachten voor meer zelfinzicht
  • Praktische oefeningen die jij dagelijks kunt toepassen

Aan het einde van dit traject

Ben jij weer die energiekeling. Van feestjes tot saunadagjes, festivals of vintage rommelmarkten. Jij hebt inzicht in jouw hoogsensitiviteit en bent in staat je eigen energie te managen. Geluiden, geuren, gevoelens? Jij weet waar jij op reageert en hoe je hiermee om kan gaan.

Zien jouw collega’s bijna een ander persoon. Niet meer die stille muis, maar de onmisbare schakel die alles haarfijn aanvoelt en benoemt wat er nodig is. Jij bent in staat om de gevoelens en energie bij een ander te laten en zelf jouw gevoel in te zetten.

Voel jij je als een vis in het water, relaxt in je lijf en relaxt in je hoofd. Jij bent in staat om je gedachten te managen en hierdoor meer rust te ervaren. Piekermomentjes? Die schrijf je even op tijdens jouw piekerkwartier en loslaten weer.

Ervaar jij weer hoe prettig het is dat jij je fit voelt. Van massages kan je weer genieten omdat de gigantische knopen zijn gereduceerd tot stressknoopjes en vage klachten behoren tot het verleden.

Doe jij wat bij jou past: van solo vakantie tot een moestuin onderhouden of juist een pottenbakcursus omdat je dat stiekem wilde maar altijd maar meeging met je vriendinnen naar het hippe yogaclubje. Jij laat jezelf zien en horen en voelt je hier comfortabel bij.

Meld je hier direct aan

Boost your HSP: Let’s do it! 

Veelgestelde vragen

Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap. Dit betekent dat er niet zoiets bestaat als een geen diagnose. Je kunt zelf de conclusie trekken dat je hoogsensitief bent of deze test kan je erbij helpen. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat het brein anders werkt wanneer je hoogsensitief bent, maar het is geen aandoening en daarom is er geen medische test beschikbaar.

Het traject vindt online plaats. Indien gewenst kan dit in combinatie met offline gesprekken. Dit kan het gemakkelijker maken om de sessies in je agenda in te plannen en bied je ook de mogelijkheid om gecoacht door worden door mij als je niet in de buurt woont. Bij een combinatie van online en offline vinden er ca. 3 gesprekken online plaats. Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

De sessies duren 60 minuten. 

De gesprekken vinden plaats in het Zakenstation in Heerhugowaard.

Nee, de kosten worden niet vergoed. Werkgevers zijn in veel gevallen bereid om een coachingstraject te financieren. Ik raad je aan de mogelijkheden bij je werkgever na te vragen. Heb je hier vragen over? Stuur mij een berichtje. Wanneer je zelfstandig werkt, kan je de kosten opvoeren als bedrijfskosten.

Wat anderen zeggen

×