Krijg grip op jouw hoogsensitiviteit

HSP-coach Alkmaar e.o

Wil jij minder last hebben van prikkels, stress en sensitief gedoe? Ga van onbegrip naar bewuste keuzes maken die bij joú passen. Als deskundige HSP-coach help ik je graag om grip op jouw hoogsensitiviteit te krijgen.

Herken jij dit ook?

> Je gedachten blijven maar door je hoofd razen en je bent bij alles wat je doet of zegt aan het ‘overdenken’. Kwam ik goed over? Je blijft piekeren over dat ene gesprek met je collega. Hoe zorg ik ervoor dat mijn hoofd een keer stopt?

> Een festival in de zomer waar jij geniet van de muziek en je vrienden. Maar altijd voel jij die twijfel in je buik vóórdat je gaat.. Je weet dat je intens kan genieten, maar ook dat alle geluiden, geuren en energieën harder binnenkomen. Hoe schakel je dat uit… je moet hierdoor een week bijkomen.

>  Je wekker is nog niet gegaan maar jij ligt al uren wakker: je hebt in je hoofd al 10 keer bedacht wat je wilt zeggen tegen je collega’s tijdens het werkoverleg. De slechte sfeer zorgt dat jij met elke keer een knoop in je maag hebt. Je wenste je dat je die sfeer niet voelde… want hoe ga je hiermee om?

> Jij bent diegene die altijd ‘vage’ klachten heeft: een onrustige buik of migraine. Inmiddels weet je dat deze fysieke klachten komen als je moe en overprikkeld bent. Alleen hoe zorg je ervoor dat je het niet zo ver laat komen?

>  Jij voelt precies aan wat anderen nodig hebben, dan ben jij ook happy! Maar je bent er inmiddels ook achtergekomen dat jij je automatisch aanpast terwijl je dat eigenlijk niet altijd wilt. Maar hoe kan je dat anders aanpakken?

Kenmerken hoogsensitiviteit

  Op je werk zet jij je 100% in, maar het loopt de laatste tijd niet lekker. Jij voelt alles haarfijn aan en hebt veel moeite met de belabberde sfeer. Je doet je best om je af te sluiten en er geen last van te hebben maar toch. je voelt je net een spons en komt dagelijks overprikkeld en vermoeid thuis. Je baalt, want je weet niet wat je eraan moet doen en je voelt dat je stiller en onzekerder wordt. 

  Je gaat met vrienden een dag op pad – genieten! Al lukt dit laatste niet want je bent continue bezig of je wel genoeg interesse toont, of ze het wel leuk vinden en of je niet te moeilijk doet. Je bent vooral bezig met de ander, voelt je hierdoor soms anders en twijfelt aan jezelf. In plaats van dat het een ontspannen dag is, maakt je hoofd overuren en beland je met hoofdpijn op de bank.   

Je zit in de trein naar je werk, het liefst in de stiltecoupé want daar zit je het chillst. Maar voor je het weet word je overvallen door de sterke aftershave geur van je medereiziger en voel je de spanning van de student naast je – tentamens. Je ziet, ruikt en voelt alles en hebt er niets aan. Maar hoe schakel je dat uit?

  Jij bent degene die altijd voor anderen klaarstaat en stemt af op wat je omgeving nodig heeft. ‘Nee’ zeggen is knap lastig, want dan blijf je altijd met dat schuldgevoel zitten. Irritant is het wel, want het lukt niet om voor jezelf op te komen en puntje bij paaltje weet je eigenlijk niet meer wat je eigenlijk zelf wilt. Je bent moe en keuzes maken? Die schuif je maar voor je uit.

Hoe zou het zijn als..?

> Jouw hoofd rust heeft en jij je ontspannen voelt in je lichaam.  

> Je zónder knoop in je maag naar een feestje toe kan gaan waar je volop kan genieten en later kunt ‘nagenieten’. 

> Jij op je werk de verbinder bent die collega’s bij elkaar brengt, duidelijk zegt wat jij vindt en zorgt dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd. Kortom, jij zit relaxt op je stoel. 

> Dat jij weer rust in je lijf hebt, je fit voelt en ervaart hoe fijn het is om energie te hebben en juist weer die leuke dingen met vrienden te doen. Jij hebt zin om op pad te gaan want je lichaam voelt relaxt aan. 

> Als jij doet wat jij wilt in het leven en keuzes maakt die bij jou passen zodat jouw wensen tot uiting komen. 

Dit is mogelijk als jij meedoet aan HSP-coachingstraject “grip op je hoogsensitiviteit”. In dit traject gaan we samen in zes sessies aan de slag en je zult zien dat jij exact weet hoe jij met jouw hoogsensitiviteit kan omgaan. Jij krijgt inzicht in hoe HSP bij jou tot uiting komt en hoe jij jezelf kunt zijn mét deze eigenschap.

Krijg grip op je hoogsensitiviteit

Een HSP coachingstraject is €799,00*, of in 3 termijnen: € 270,00. Hiervoor krijg jij:

> Jij krijgt van mij altijd volledige en oprechte aandacht.

> Een online kick-off van 30 minuten.

> Een volledig HSP werkboek zodat jij naast de sessies zelf aan de slag kunt.

> Zes uur 1:1 persoonlijke coaching voor diepgaande resultaten.

> Inspirerende opdrachten voor meer zelfinzicht.

> Praktische oefeningen die jij dagelijks kunt toepassen.

*Dit particuliere tarief geldt wanneer jij betaalt. Is jouw werkgever bereid om een coachtraject te vergoeden? Dan bespreek ik graag de mogelijkheden en maak ik een offerte op maat.

Het HSP werkboek voor jou: kwetsbaar talent naar kwaliteit ongekend

Na dit traject...

Jij hebt inzicht in jouw hoogsensitiviteit en bent in staat je eigen energie te managen. 

Jij voelt alles haarfijn aan en benoemt wat er nodig is. Jij bent in staat om de gevoelens en energie bij een ander te laten en zelf jouw gevoel in te zetten in je werk.

Voel jij je relaxt in zowel je lijf als in je hoofd en ben je in staat om je gedachten te managen waardoor je meer rust gaat ervaren.

Ervaar jij weer hoe prettig het is dat jij je fit voelt.

Doe jij wat bij jou past: van solo vakantie tot een moestuin onderhouden. Jij laat jezelf zien en horen en voelt je hier comfortabel bij.

Plan hier een gratis kennismaking

En krijg grip op je hoogsensitiviteit!

Wat anderen zeggen

Veel gestelde vragen over HSP-coaching

Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap. Dit betekent dat er niet zoiets bestaat als een diagnose. Je kunt zelf de conclusie trekken dat je hoogsensitief bent of een HSP test (deze is niet-medisch) kan je erbij helpen. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat het brein anders werkt wanneer je hoogsensitief bent, maar het is geen aandoening en daarom is er geen medische test beschikbaar.

Het traject vindt online plaats. Indien gewenst kan dit in combinatie met offline gesprekken. Dit kan het gemakkelijker maken om de sessies in je agenda in te plannen en bied je ook de mogelijkheid om gecoacht te worden door mij als je niet in de buurt woont. Bij een combinatie van online en offline vinden er ca. 3 gesprekken online plaats. Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

De offline gesprekken vinden plaats in het Zakenstation in Heerhugowaard.

De sessies duren 60 minuten. 

Nee, de kosten worden niet vergoed. Werkgevers zijn in veel gevallen bereid om een coachingstraject te financieren. Ik raad je aan de mogelijkheden bij je werkgever na te vragen. Heb je hier vragen over? Stuur mij een berichtje. Wanneer je zelfstandig werkt, kan je de kosten opvoeren als bedrijfskosten.

Ik werk met verschillen in tarief voor particulier en zakelijk. Een trajectprijs voor particulieren ligt lager omdat ik het belangrijk vind dat een coachtraject toegankelijk is. Niet iedereen krijgt de mogelijkheid om een traject via de werkgever vergoed te krijgen en coaching wordt tot dusver ook niet vergoed door zorgverzekeraars. Daarbij kunnen bedrijven coaching als zakelijke kosten opvoeren/aftrekken. Als het zakelijke budget voor coaching op is en je wilt doorgaan met coaching, dan is het (indien de werkgever de extra sessies niet vergoedt) in overleg mogelijk om daarna tegen het particuliere tarief extra coachgesprekken af te nemen. 

Mensen met overprikkeling hebben vaak last van hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, en het overlopen van emoties.
Deze vorm van coaching gaat over het ontdekken van de waarde van je hooggevoeligheid. Je leert wat hooggevoeligheid is en hoe je met deze eigenschap kunt omgaan, zodat je die kunt inzetten als kracht.

Ben je hoogsensitief, dan heb je geen stoornis. Je bént HSP, je kunt het niet ‘hebben’. Het hoeft zelfs geen probleem te zijn als je er goed mee weet om te gaan.

Veel hoog sensitieve personen zijn extra gevoelig voor stress.
Ook je emoties en gedachten ervaar je vele malen intenser.

Tijdens de sessies gaan we dieper in op wat hoogsensitiviteit in jouw leven betekent. We kijken naar de problemen waar je tegenaan loopt en hoe je daarmee kunt omgaan. Of naar de klachten die je hebt, waar die door komen en wat je kunt doen om ze te voorkomen.

Heb je vragen? Schrijf die vooraf op. Het kan zijn dat je ze anders vergeet te stellen in het gesprek.

Ik doe veel van mijn HSP-coaching online. Hierdoor kan ik iedereen uit Nederland helpen. Ik coach bijvoorbeeld hoogsensitieve personen in onder andere Alkmaar, Limburg, Rotterdam, Zaandam, Groningen, Eindhoven, Utrecht en Friesland.

×