HSP-coach Alkmaar e.o

Van onbegrip naar bewuste keuzes die bij joú passen

Herken jij dit ook?

  Je gedachten blijven maar door je hoofd razen en je bent bij alles wat je doet of zegt aan het ‘overdenken’. Je blijft maar piekeren over dat ene gesprek met je collega. Ben ik wel duidelijk geweest en kwam ik wel goed over? Je weet dat ‘veel denken’ één van de hoogsensitieve eigenschappen is, al ben je er nu niet blij mee. Want hoe zorg je er dan voor dat je hoofd een keer stopt?  

  Een biertje in de kroeg of een festival waar jij op een zomerse dag geniet van de muziek, vrienden om je heen en de warmte op je gezicht, zo fijn! Maar altijd voel jij die twijfel in je buik vóórdat je heen gaat.. Je weet dat je intens kan genieten, maar ook dat alle geluiden, geuren en energieën harder binnenkomen doordat je hoogsensitief bent. Onwijs vermoeiend want je weet niet hoe je al die voelsprieten uit kan schakelen en je moet hierdoor een week bijkomen.

  Je wekker is nog niet gegaan maar jij ligt al uren wakker: je hebt in je hoofd al 10 keer bedacht wat je wilt zeggen in het teamoverleg. De sfeer is zo ongemakkelijk dat jij de elke keer dichtklapt als je iets wilt zeggen en een knoop in je maag hebt. Je wenste je dat je die sfeer niet voelde… want hoe ga je hiermee om?

  Jij bent diegene die altijd ‘vage’ klachten heeft: een onrustige buik of opeens migraine. Tegen je vrienden vertel het amper en weet je niet wat je moet zeggen als je afzegt. Inmiddels weet je dat deze fysieke klachten komen als je moe en overprikkeld bent. Alleen hoe zorg je ervoor dat je het niet zo ver laat komen?

  Jij wilt altijd dat anderen het naar hun zin hebben, dan ben jij ook blij. Jij voelt precies aan wat anderen nodig hebben maar bent er inmiddels achtergekomen dat jij je automatisch aanpast. Als je andere mensen nou eens minder goed zou aanvoelen, zou je misschien meer doen wat je zelf wilt. Maar hoe kan je dat ‘aanvoelen’ nu verminderen en hoe kom je erachter wat je zelf wilt?

Hoe zou het zijn als..?

> Jouw hoofd rust heeft en jij je ontspannen voelt in je lichaam. En je soms heb je een moment waarop je beseft hoe fijn het is om niet alles te overdenken en overal over te piekeren.

> Je zónder knoop in je maag naar een feestje toe kan gaan waar je volop kan genieten en de rest van de week aan het ‘nagenieten’ bent. 

> Jij tijdens (team)overleggen de verbinder bent die collega’s bij elkaar brengt, duidelijk zegt wat jij vindt en zorgt dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd. Kortom, jij zit relaxt op je stoel.

> Dat jij weer rust in je lijf hebt, je fit voelt en ervaart hoe fijn het is om energie te hebben en juist weer die leuke dingen met vrienden te doen. Jij hebt zin om op pad te gaan want je lichaam voelt relaxt aan.

> Als jij doet wat jij wilt in het leven en keuzes maakt die bij jou passen zodat jouw wensen tot uiting komen.

Dit is mogelijk als jij meedoet aan het traject “boost your HSP”. In dit traject gaan we samen in zes sessies van 1 uur aan de slag en je zult zien dat jij exact weet hoe jij met jouw hoogsensitiviteit kan omgaan. Jij krijgt inzicht in hoe HSP bij jou tot uiting komt en hoe jij jezelf kunt zijn mét deze eigenschap.

De investering

De investering in dit traject is €799,00,  of in 3 termijnen: € 270,00.

Hiervoor krijg jij:

  • Jij krijgt van mij altijd volledige en oprechte aandacht. 
  • Een volledig HSP werkboek zodat jij naast de sessies zelf aan de slag kunt. 
  • Een online kick-off van 30 minuten 
  • Zes uur 1:1 persoonlijke coaching voor diepgaande resultaten
  • Inspirerende opdrachten voor meer zelfinzicht
  • Praktische oefeningen die jij dagelijks kunt toepassen
Het HSP werkboek voor jou: kwetsbaar talent naar kwaliteit ongekend

Hoe ziet het traject eruit?

HSP coachtraject - stappen

Na dit traject...

Ben jij weer die energiekeling. Jij hebt inzicht in jouw hoogsensitiviteit en bent in staat je eigen energie te managen. Geluiden, geuren, gevoelens? Jij weet waar jij op reageert en hoe je hiermee om kan gaan.

Zien jouw collega’s niet meer die stille muis, maar weer de onmisbare schakel die alles haarfijn aanvoelt en benoemt wat er nodig is. Jij bent in staat om de gevoelens en energie bij een ander te laten en zelf jouw gevoel in te zetten.

Voel jij je relaxt in je lijf en relaxt in je hoofd. Jij bent in staat om je gedachten te managen en hierdoor meer rust te ervaren. Piekermomentjes? Die schrijf je even op en loslaten!

Ervaar jij weer hoe prettig het is dat jij je fit voelt. Van massages kan je weer genieten omdat de flinke knopen zijn gereduceerd tot stressknoopjes en vage klachten behoren tot het verleden.

Doe jij wat bij jou past: van solo vakantie tot een moestuin onderhouden. Jij laat jezelf zien en horen en voelt je hier comfortabel bij.

Meld je hier aan

Boost your HSP 

Veelgestelde vragen

Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap. Dit betekent dat er niet zoiets bestaat als een geen diagnose. Je kunt zelf de conclusie trekken dat je hoogsensitief bent of deze test kan je erbij helpen. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat het brein anders werkt wanneer je hoogsensitief bent, maar het is geen aandoening en daarom is er geen medische test beschikbaar.

Het traject vindt online plaats. Indien gewenst kan dit in combinatie met offline gesprekken. Dit kan het gemakkelijker maken om de sessies in je agenda in te plannen en bied je ook de mogelijkheid om gecoacht door worden door mij als je niet in de buurt woont. Bij een combinatie van online en offline vinden er ca. 3 gesprekken online plaats. Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

De sessies duren 60 minuten. 

De gesprekken vinden plaats in het Zakenstation in Heerhugowaard.

Nee, de kosten worden niet vergoed. Werkgevers zijn in veel gevallen bereid om een coachingstraject te financieren. Ik raad je aan de mogelijkheden bij je werkgever na te vragen. Heb je hier vragen over? Stuur mij een berichtje. Wanneer je zelfstandig werkt, kan je de kosten opvoeren als bedrijfskosten.

Wat anderen zeggen

×